U heeft letselschadeLetselschade

Wat is letselschade?

En hoe krijg ik schadevergoeding?

Onder letselschade verstaat de wet de schade die voortkomt uit een letsel. Letsel is een verwonding (zowel lichamelijk als psychisch) waar u hinder van heeft. Als iemand anders aansprakelijk is, dan kunt u uw schade claimen. Soms overlijden mensen door toedoen van een ander. Dan kunnen de nabestaanden ook hun schade vorderen op de aansprakelijke partij. Dit noemen wij overlijdensschade.

Oorzaken van letselschade

Door meerdere oorzaken kunt u recht hebben op schadevergoeding. U kunt denken aan:

  • Verkeersongeval
  • Bedrijfsongeval en beroepsziektes
  • Medische fouten
  • Ongevallen in en om het huis
  • Ongevallen met dieren (bijvoorbeeld een hondenbeet)
  • Sport en spel

Goed om te weten

Wat kost onze deskundige begeleiding?

Meestal kost onze begeleiding u niets! Niet alleen uw schade, maar ook ons honorarium moet de veroorzaker (zijn verzekeraar) betalen. Dit is in de wet geregeld. Hierdoor kunnen wij u in verreweg de meeste gevallen kosteloos bijstaan. Een intakegesprek en een second opinion zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

In bijzondere gevallen kan het voorkomen dat de tegenpartij uw en onze kosten niet volledig hoeft te betalen, bijvoorbeeld als u zelf deels verantwoordelijk bent voor het ontstaan van het ongeval. In dat geval maken wij tijdig duidelijke afspraken met u, zodat u weet waar u aan toe bent. In de praktijk komt het echter zelden voor dat slachtoffers een deel van onze kosten moeten betalen.

Waarom kan ik schade claimen?

Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval, heeft u recht op schadevergoeding. De veroorzaker van het ongeval of zijn verzekeraar moet uw schade betalen. Het is van belang dat deze persoon al in een vroeg stadium aansprakelijk wordt gesteld.

Het vaststellen van de aansprakelijkheid is niet altijd gemakkelijk, het vergt soms geduld en volharding. Een goede belangenbehartiger weet dit voor u te realiseren en neemt met een afwijzing van de tegenpartij geen genoegen. Lees meer over onze werkwijze


Schadevergoeding

U kunt materiГĞle en immateriГĞle schade vorderen. De immateriГĞle schade is het smartengeld. Al uw schade wordt door uw expert volledig in kaart gebracht en met bewijsstukken onderbouwd. MateriГĞle schade kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • verlies van inkomsten
  • studievertraging
  • rekeningen van medische behandelingen
  • investering in aanpassingen van uw woning en auto
  • reiskosten van en naar het ziekenhuis
  • kosten voor hulpmiddelen
  • kosten voor extra kinderopvang, huishoudelijke hulp, etc.

Voor nabestaanden van een slachtoffer is het ook mogelijk om bepaalde kosten, bijvoorbeeld van een crematie of de gemiste inkomsten, te verhalen op de aansprakelijke partij. Dit noemen wij overlijdensschade.
Lees meer over overlijdensschade.


Praktische zorg en hulp na een ongeval

Met onze hulp kunt u zich concentreren op uw herstel. U heeft immers vragen over uw behandelingen en herstel, uw inkomen, de opvang van de kinderen, uw huishouden etc. Wij helpen u door te luisteren, vragen te beantwoorden, oplossingen aan te dragen en advies te geven.
Lees meer over onze werkwijze

Uitleg begrippen

De meeste mensen zijn niet bekend met veel van de begrippen waar u mee te maken kunt krijgen als letselschade op loopt. We hebben de belangrijkste daarom voor u op een rijtje gezet.
Uitleg begrippen bij letselschade


Arbeidsongeschikt, hoe zit het met mijn inkomen?

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt door een ongeval kan dat gevolgen hebben voor uw inkomen. U krijgt bijvoorbeeld bij ziekte maar een deel van uw salaris van uw werkgever betaald. Of u heeft een arbeidscontract dat binnenkort afloopt en niet wordt verlengd. Wat dan? Allemaal zaken die bij u kunnen leiden tot zorgen en onzekerheid. Wij zorgen dat u financieel zo min mogelijk hinder ondervindt. En indien nodig, schakelen wij arbeidsdeskundigen in.

Inkomen zelfstandig ondernemer

Indien u zelfstandig ondernemer bent en arbeidsongeschikt raakt als gevolg van een ongeval, heeft dit directe gevolgen voor uw inkomen en voor uw bedrijf. Wij hebben al veel letselschades van zelfstandig ondernemers naar tevredenheid afgehandeld.
Meer over verlies van arbeidsvermogen van zelfstandig ondernemer

Smartengeld

Wat is dat precies?

Naast een vergoeding van de kosten is de aansprakelijke partij ook verplicht om u te compenseren voor de (blijvende) pijn en het verdriet dat u is aangedaan. Deze compensatie noemen wij smartengeld.

Bij het bepalen van de claim kijken wij naar de impact die het ongeval op uw leven heeft (gehad). De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de aard en de ernst van het letsel.

Berekening schade

Het is belangrijk dat u een letselschade expert inschakelt die de schade namens u onderbouwt.В Een berekening voor uw verlies aan arbeidsvermogen is ingewikkeld en dient opgesteld te worden door een actuarieel rekenkundige.

Ons kantoor heeft dergelijke rekenaars in dienst.
Zo hoeft de berekening niet
te worden uitbesteed
en houdt u alles
in ГİГİn hand.